menilai... dan... dinilai...



usah pertikaikan hasil pendapatku...


menaip tanpa mencuit sesiapa...


bukan aku tak suka update blog...
bahan update blogger same jer..
belum sempat aku nak update...
blogger lain dah update bahan
yang same macam aku...
hehehehe....

nanti kata aku copy blog orang lain plak...

hahaha...

(alasan... malas katakan malas...)




jadi dalam tempoh blog aku yang tak update tu...

berjalan-jalan ke blog orang...

atau lebih dikenali sebagai blogwalking...



dalam banyak-banyak blog...

cebisan ayat kat bawah ni lah buat aku tertarik...

"Sudah terlalu ramai blogger yang lahir hari ke hari. Ada yang menulis tentang diri, ada yang menulis tentang orang lain, ada yang menulis isu politik dan tidak kurang ada juga yang merepek! Tapi tidak apa, itu warna-warni kehidupan seorang bloggers dan itu juga kehendak hati mereka. Apa yang mereka tulis adalah hak mereka dan suara mereka, sebenarnya itulah kejujuran yang lahir dari lubuk hati seorang bloggers dan ianya tidak usah disekat kerana akan membantutkan proses demokrasi di kalangan rakyat Malaysia. Aku tidak mahu mengharap aliran informasi dari arus perdana sahaja terutamanya media-media mainstream yang rata-ratanya berat sebelah!"






majoriti mereka terlalu takut dikritik...


seolah-olah yang hebat ialah dia...




bila dijentik sedikit...

confirm mantol blek...

tak bleh terima hakikat...


lagi-lagi kalau nama dah tip-top satu planet bumi...



janganlah cepat melatah...

terimalah diri se ada nya...



manusia ini tak sempurna pada  hakikat nya...


pasti ada cacat cela nya..

pasti ada ke kurangan nya..



apabila bertemu dengan orang yang tak dikenali...

sememang 1st orang akan menilai...

keburukan seseorang itu...

mate sepet.. hidung kembang..
kepale botak... perut buncit...
poyo.. berlagak.. baget powerr... dll...


kerana itu semua adalah bisikan syaitan...




jangan berbohong pada diri sendiri...


itu lah yang anda fikirkan...



begitulah juga orang menilai pada diri anda...







kita ini semua sama disisi Allah s.w.t...




realiti kehidupan...



yang kaya.. yang hebat... terus dipuja...

yang kayap... yang loser.. terus dihina...




seolah-olah tidak percaya pada takdir Allah s.w.t...


yakin lah bahawa Allah tidak akan
mengubah nasib sesuatu kaum itu
jika sesuatu kaum itu tidak mengubah nasib mereka...




mungkin anda pernah mendengar

gunting dalam lipatan...

musuh dalam selimut...



mereka akan berselindung dengan 1001 kebaikan...

apabila tiba saat nya...

mereka pula yang akan berpaling tadah...

inilah gelaran untuk munafik...


setiap perkara yang berlaku
pasti ada pro dan kontra nya....


buruk dan baik nya..

layanan yang nak diberi pada tetamu
berlainan dengan layanan yang nak
diberi pada perompak...


begitu juga fikiran positif dan negatif...


p/s: cube untuk bersangka baik terhadap semua orang....
berfikiran positif selagi termampu...

3 comments:

  1. Aku lebih suka jadi diri sendiri dan menulis dengan jujur. Insya Allah. Keikhlasan kita akan orang nampak akhirnya.Keep it up bro:)

    ReplyDelete
  2. salam, nice entry...

    http://tebuanhufaz.my

    ReplyDelete
  3. impressive blog.. I like your sharing.

    http://duitvideo.blogspot.com
    http://genggelap.blogspot.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...