Aktiviti Hari Ahad 17/10



Pukul 1.42 pagi baru blek dari  rumah kwn buat BBQ ayam madu... Gi dapur buat air sarsi, hilangkan dahaga... masuk bilik salin baju... ngadap PC cek2 ape yg patut sampai terlentok dan tertido... 5.32 terjage dengar azan subuh... menyandar kat dinding... habis azan terlelap blek... 6.32 bangun gi semayang subuh... habis semayang subuh... ngadap pc blek... melayan Fb... bace blog... cek email... buat research... sedar2 dah pkul 1 tgh ari... azan zohor... gi mandi... baru jer  mandi boss aku panggil, bg tahu ade kwn datang... keluar bilik air salin baju jumpe kwn... kwn ngajak temankan gi Mall nak interview keje kosong... ckp nak smyg zohor dulu... lepas smyg zohor bru grk... 1.42 sampai kt Mall.... Terjumpe plak kwn kpd kwn-kwn... pusing2 Mall pasal Supervisor gi rehat... tawaf kat Mall beberapa kali... bosan woo... mada kesian kat kwn... Last dkt pkul 2.32 baru dpt jumpe Supervisor... Sekali pandang kat Supervisor nye mmg cun tahap gaban... memang sesuai jadi bini aku no. 4... borak punye borak... settle... 1hb. kwn baru dpt kejew... ushyar no. phone awek supervisor dapat... tp kwn tak bagi.... cheettttt..... dkt pkul 3 beransur grk blek... salam secret-handshake kat kwn-kwn kpd kwn... chowz grk... tibe2 perut lapar tahap dewa pasal belum sarapan tengah ari... ajak sorang kwn gi mkn... tempat mkn dicari... area pokok sena dituju... sampai ke destinasi... servey makan ape ade... kwn mcm segan2 nak order... rupenye tgh sengkek n pokai... kesian lar plak... tahu jer aku nak belanjer... kwn terus order dgn selamber nye... menu utama asam pedas ikan pari... pehh... mmg kencang... berdesup menerjah isi perut yg sedang lapar... zupp zapp... settle... bilas ngan teh ais limau yg tawar... perut dah kenyang mmg senang hati... lepas makan borak dgn sorang kwn nie yg dulu dok kem tentera Port Dickson...  tp malang tak berbau jatuh mase latihan bersenjata... cek2 retak tulang bahu... kena reject dari kem tentera pasal tak dapat teruskan latihan... dapat pampasan 3k... tapi nak repair blek tulang bahu yg retak dkt 7k pasal kena ikat blek pakai besi... bahagian yg retak pun dkt2 saraf bleh jd lumpuh... lepas baek jer maka bermula hidup baru kawan aku sebagai rakyat biasa pasal kem tentera tak terime orang yang bertulang besi... keje berhenti.. keje berhenti... pasal kwn aku ni pandai sikit... nak keje demand tak dapat... borak punye borak sampai malas nak borak.... dah bosan terus aku gi bayar... Caj Rm9.60 dikenakan utk aku dan kwn aku makan... mmg berpatutan... terus lincah blek rumah... kwn pun ngikut skali... sampai kt rumah kwn mintak tolong isikan borang keje  online untuk KKM... aku pun tolg pasal kesian... siap isi borang online... kwn pun beransur pulang... fuhhh... lega....  aku sambung blek surf internet... selang beberapa minit azan asar... melayan internet kjap... gi smyg asar... siap sembahyang asar aku tulis lar coretan ini....  Huhhhh... Bosan kan coretan aku... hahaha...


1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...